Over ons

Familie Brummelhuis richt zich sinds 1975 met grote passie op de varkensfokkerij.

Fokbedrijf Brummelhuis wordt momenteel gerund door Harrie, Josephien en Jarno Brummelhuis. Samen met een medewerker en een zzp’er verzetten wij het dagelijkse werk op ons familiebedrijf. 

Wij wonen met 3 generaties Brummelhuis op een erf en iedereen draagt zijn of haar steentje bij. Marije houdt zich naast haar werk bij VKON vooral bezig met de sector-pr.  En Stella en Dion helpen net als zoveel boerderijkinderen vaak mee met allerhande klusjes op de boerderij.                                                     

Ons subfokbedrijf heeft zich gespecialiseerd in het fokken van o.a. de robuuste Topigs 50 vermeerdering gelten. Wij zien (en horen het ook van onze afnemers) dat de Topigs 50 met al haar eigenschappen een toekomst bestendige zeug is! Opvallende eigenschappen zijn o.a. robuust, veerkrachtig, goede moedereigenschappen en rustig karakter. Zeer geschikt in vrijloop-kraamhokken, grote groepen, buitenvarkens en andere concepten. Het is al met al een trendy en vooral erg duurzame zeug!

Wij zetten ons al jaren in voor het behoud van de unieke genetica van de Terra (T-lijn). Met het behoud van dit zeldzame ras zorgen we ook dat de Topigs 50 vermeerderingszeug kan blijven bestaan. Zonder Terra namelijk geen Topigs 50.

Het dier staat bij ons centraal en we staan open voor innovaties waarbij we nog meer de punten op de i kunnen zetten.

Vakmanschap, vooruitstrevend zijn en oog voor het dier hebben voor de 3 speerpunten van ons bedrijf gezorgd.

 

 

     3 belangrijke speerpunten van ons bedrijf:

  1. fokkerij van gezonde, robuuste fokgelten – en het in stand houden van de Terra
  2. zelf ontworpen vrijloop kraam opfokhok (onze zeugen lopen los in het kraamhok)
  3. sector promotie: o.a. boerderij educatie lessen

Sinds de opening van onze “vrijheid-blijheid” stal op 16 december 2016 zijn onze zelf ontworpen nieuwe vrijloop-kraam-opfokhokken  in gebruik genomen. De ervaringen met de nieuwe vrijloop-kraam-opfokstal zijn tot nu toe nog heel erg goed.

De skybox wordt goed bezocht en er zijn al vele collega zeugenhouders op bezoek geweest. Sinds november 2017 is de verbouw van de rest van het bedrijf ook afgerond. Ons bedrijf biedt nu ruimte aan onze fokzeugen en opfokgelten.

Omdat we onze opfokgelten zelf naar de afnemers brengen zijn de lijntjes door het persoonlijk contact erg kort.

Op dit moment kunnen we T50, TN50 en TN70 fokgelten leveren. Neem voor meer informatie contact met ons op.

De beertjes en de niet voor vermeerdering geschikte geltjes gaan naar een eigen vleesvarkensbedrijf dat op ongeveer een kilometer afstand is gelegen.