Boerderij educatie

Waar komt je voedsel vandaan? Hoe wordt je eten geproduceerd?

Wat zijn de werkzaamheden van de boer?

Hoe zorgt de boer voor zijn/haar dieren/de natuur.

Wil je met eigen ogen zien hoe de boer omgaat met de dieren. Waarom horen varkens bij Nederland? Wat wordt er naast vlees, nog meer van het varkens gemaakt? Wat komt er allemaal kijken bij de fokkerij van varkens. Wat eet een varken? Wat is er allemaal te leren van en over varkens?  Hoe kan je je bedrijf zoveel mogelijk inrichten naar de wensen van het varken? Hoe blijf je kansen zien? Welke innovaties passen wij toe in onze stal? 

Dit soort vragen worden tijdens een boerderijeducatieles besproken. Passend bij de belevingswereld/ het niveau van de leerlingen.

Sinds de opening (16 december 2016) van onze eigen ontworpen vrijloop-kraamopfokstal verzorgen wij als gecertificeerde educatie boer regelmatig boerderij educatielessen.

We voldoen met het certificaat volledig aan de eisen van Boerderijeducatie Nederland. Dat houdt in dat we onze lessen geven volgens ‘Belevend leren’. We stemmen van te voren de inhoud van de les af met de docent. Waar mogelijk zorgen we dat de les aansluit bij de actuele thema’s van school.

Scholen kunnen een boerderij les bij ons boeken via Varkensbedrijf Brummelhuis – (kiekeboeren.nl) of via onderstaand aanmeldformulier.

Mocht u er niet uitkomen of vragen over de boerderijlessen hebben, neem dan contact op met Marije Brummelhuis

+31646074440  of  marije@fokbedrijfbrummelhuis.nl 

Aanmelden Boerderij Educatie