De varkensfokkerij is echt onze passie !!!

Subfokbedrijf

De varkensfokkerij is echt onze passie!  Daarom zijn wij in het verleden gestart als subfokbedrijf. Dat wil zeggen dat wij jonge moederdieren voor onze collega zeugenhouders fokken. De omgekeerde piramide hiernaast geeft de gehele fokkerijketen weer.

Dat fokken doen wij in de basis met twee zuivere lijnen: het landvarken (onze witte zeugen) en de unieke Terra (onze zwarte zeugen). Met deze zuivere lijnen fokken wij twee verschillende typen vermeerderingszeugen die we verkopen aan onze collega zeugenhouders: de Topigs 50 / TN50 en de TN70. Zo is er voor elk type zeugenhouder wat wils.

Zeugenhouders die voor duurzaam, dierenwelzijn of smaak gaan kiezen vaak voor een Topigs 50 zeug. Het is namelijk een rustige, robuuste en veerkrachtige zeug die lang meegaat. Ook in heel veel concepten wordt de Topigs 50 (en daarmee dus de Terra genetica) gebruikt.

Want zonder Terra geen Topigs50! Daarom zijn wij stiekem het meest trots op de Terra! Het is een super uniek varken en daarom hebben wij dit ras in leven gehouden. Naast de prachtige kleur (helemaal zwart, met een witte band over de schouders) zijn er wereldwijd slechts 300 zuivere Terra’s voor de fokkerij!  We moeten er dus heel zuinig op zijn!

Al onze dieren zijn bij ons geboren

Als subfokbedrijf is het niet toegestaan om dieren aan te voeren op je bedrijf. Wij mogen alleen sperma aankopen. Dit heeft te maken met de hoge gezondheidsstatus die ons bedrijf nodig heeft omdat wij onze jonge dieren (toekomstige moeders) aan andere zeugenhouders verkopen.

Daarom fokken wij ook onze eigen zuiverelijns fokzeugen (Terra en Noors landvarken). Dus af en toe hebben wij ook zuivere Terra biggetjes. Zie foto hiernaast.

ALLE dieren op ons bedrijf zijn ook bij ons geboren!

Zuivere Terra's